Godt å spise
|
|
Fjelltapas
Rausjødalsost (lagret), oliven, tomat, rarbarbrasyltetøy, spekepølse, spekeskinke, korianderpølse, kneks.
|
225,- |
Skjørost og Rømme med spekemat
Tradisjonsmat fra Nord-Østerdalen. Ble ofte spist på våren og forsommeren da stabburet var tomt og melkemat sto på menyen. Ordet skjørost kommer fra gammelnorsk og betyr surmelkost (skyr = sur). I senere tid er Skjørost og Rømme mye brukt som festmat.
|
210,- |
Rømmegrøt med spekemat
Dette er norsk midtsommermat med lange tradisjoner. Rømmegrøten var de store anledningers grøt før i tiden, da det var vanlig som barselgrøt, slåttegrøt og Jonsokgrøt (Jonsok=Sankt Hans). Rømmegrøten skulle gi mor styrke etter overstått fødsel og dette var en vanlig tradisjon over hele landet. Jonsok-grøten, skulle spises ute, samme hvilket humør værgudene var i. Det samme gjaldt slåttegrøten som ble servert alle onnefolkene den dagen høyet var slått. Festgrøten pyntes med kanel, sukker og smørøye.
|
210,- |
Tjukkmjølk med spekemat
Tradisjonsmat fra Østerdalen. Tjukkmjølk er en slags kulturmelk med kullsyre som er helt særegen for Nord-Europa. Gammelt av gikk tette-mjølk fra gard til gard.
|
145,- |
|
Godt å drikke
|
|
Rausjødalsbrygg 0,4 l
Lys spesialbrygg på einerlåg fra Rausjødalen. Serveres avkjølt. Mild og lett sprudlende tørstedrikk for både barn og voksne. Alkoholfri. Ingen kunstige tilsetningsstoffer.
|
50,-
|
Rausjødalsbrygg glass |
30,- |
Mineralvann 0,5 l |
45,- |
Alkoholfritt øl 0,3 l |
45,- |
Rød saft |
15,- |
Økologisk te |
30,- |
Kaffe
Nykokt kaffe med påfyll.
|
40,- |
Noe attåt
|
|
Setervaffel med jordbær og rømme
Nystekt vaffel laget av ekte seterrømme.
|
50,- |
Sirupstynnkake
Hjemmebakt spesialitet fra Østerdalen. Sprø utenpå og seig inni. Minner mer om konfekt enn kake mener noen. Må prøves. Nam.
|
35,- |
Diverse turkjeks |
50,- |
Kvikklunsj |
35,- |
|