Seterkafé - Velkommen til seters!

Åpent 29. juni – 28. juli 2024 - alle dager kl. 11 - 17. Seterkaféen har blant annet smaksprøver og salg av den legendariske Rausjødalsosten.

Godt å spise

 
Fjelltapas

Rausjødalsost (lagret), oliven, tomat, rarbarbrasyltetøy, spekepølse, spekeskinke, korianderpølse, kneks.

225,-
Skjørost og Rømme med spekemat

Tradisjonsmat fra Nord-Østerdalen. Ble ofte spist på våren og forsommeren da stabburet var tomt og melkemat sto på menyen. Ordet skjørost kommer fra gammelnorsk og betyr surmelkost (skyr = sur). I senere tid er Skjørost og Rømme mye brukt som festmat.

210,-
Rømmegrøt med spekemat

Dette er norsk midtsommermat med lange tradisjoner. Rømmegrøten var de store anledningers grøt før i tiden, da det var vanlig som barselgrøt, slåttegrøt og Jonsokgrøt (Jonsok=Sankt Hans). Rømmegrøten skulle gi mor styrke etter overstått fødsel og dette var en vanlig tradisjon over hele landet. Jonsok-grøten, skulle spises ute, samme hvilket humør værgudene var i. Det samme gjaldt slåttegrøten som ble servert alle onnefolkene den dagen høyet var slått. Festgrøten pyntes med kanel, sukker og smørøye.

210,-
Tjukkmjølk med spekemat

Tradisjonsmat fra Østerdalen. Tjukkmjølk er en slags kulturmelk med kullsyre som er helt særegen for Nord-Europa. Gammelt av gikk tette-mjølk fra gard til gard.

 145,-

Godt å drikke

 
Rausjødalsbrygg 0,4 l

Lys spesialbrygg på einerlåg fra Rausjødalen. Serveres avkjølt. Mild og lett sprudlende tørstedrikk for både barn og voksne. Alkoholfri. Ingen kunstige tilsetningsstoffer.

50,-
Rausjødalsbrygg glass 30,-
Mineralvann 0,5 l 45,-
Alkoholfritt øl 0,3 l 45,-
Rød saft 15,-
Økologisk te 30,-
Kaffe

Nykokt kaffe med påfyll.

40,-

Noe attåt

 
Setervaffel med jordbær og rømme

Nystekt vaffel laget av ekte seterrømme.

50,-
Sirupstynnkake

Hjemmebakt spesialitet fra Østerdalen. Sprø utenpå og seig inni. Minner mer om konfekt enn kake mener noen. Må prøves. Nam.

35,-
Diverse turkjeks 50,-
Kvikklunsj 35,-

Vi serverer meieriprodukter fra Tine.